Gödre

2019.02.18. 08:35

Forralt bort isznak majd a töpörtyűre

Immáron második alkalommal rendezik meg a Gödrei Töpörtyű- és Forralt bor ünnepet február 23-án, szombaton.

B. D.

Az eseményen lehetőség nyílik az ötfős baráti, családi társaságok számára, hogy összemérjék tudásukat, ki készíti a legjobb töpörtyűket a térségben. Az előző évhez képest néhány változást is eszközöltek. Ugyanis idén a szakmai zsűri nem csupán a tepertőket fogja pontozni, hanem a csapatok által készített forralt borokat is. A versenyre a csapatok február 18-ig jelentkezhetnek a helyi önkormányzatnál.

A tervek szerint az érdeklődők a finom ételek mellett több bort, illetve pálinkát is megkóstolhatnak. A rendezvénnyel a község a magyar gasztronómia hagyományait szeretné előhívni, azzal a céllal, hogy a közösségépítésen és a szórakozáson túl a nyugat-hegyháti térséget turisztikailag népszerűsítse, településeinek összetartozását erősítse, a hagyományokat őrizze. A rendezvény feleleveníti a régi disznóvágások hangulatát, ahol a család a komasággal, barátokkal karöltve dolgozott, és zárásként elkészítették a töpörtyűt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában