fesztivál

2019.06.10. 15:30

Elkeltek már a bérletek, hamarosan kezdenek

Csavargó és Eszik a dönert a nagy orrú lányok – ez lett a neve idén a két nagyszínpadnak.

Tóth Viktória

Kevesebb mint két hét múlva, június tizenkilencedikén nyitja meg kapuit a régió egyik legnépszerűbb fesztiválja, a Fishing on Orfű. A helyi szállásokat már hónapokkal ezelőtt lefoglalták, és már minden jegy elkelt, azaz a helyszínen sem lehet majd belépőket kapni. Az idei fellépők között számos nagyágyú is lesz, többek között a Quimby, a 30Y, a Supernem, Ganxsta Zolee és a Kartel és a Csík-zenekar.

Idén immár ötödik éve nem szponzorok után nevezik el a fesztivál legnagyobb zenei helyszíneit, hanem a közönség dönt azok nevéről. Ebben az évben dalcímekre szavazhattak a jövőbeni fesztiválozók. A két nagy színpad neve így a következő lett: Csavargó és Eszik a dönert a nagy orrú lányok.

A szervezők számára fontos, hogy az esemény gasztronómiai felhozatala túlmutasson a szokásos kínálaton, és minőségi, főként regionális kitelepülőkkel töltsék meg az ételudvart. Idén közel harminc különböző konyha települ ki, részben kiváló helyi alapanyagokból dolgozó baranyai éttermek, részben országos hírű streetfoodosok. Az ételintoleranciában szenvedőknek is számos alternatívát kínálnak majd. A Borfaluban pedig ezúttal is a környék legjobb borászatai képviseltetik magukat.

A családosokra is gondoltak a szervezők, a Pécsi Pagonnyal közösen alakítják ki a Gyermekbirodalmat, amely a gyermekesek központja lehet minden reggeltől kora délutánig. Folyamatos programok mellett kiemelt vendégei is lesznek a birodalomnak, az idén induló mesetérképes mesetúrán pedig a fesztivál területét járhatják be a legkisebbek egy kalandos játék kereteiben.

Kedvezményes

A MÁV az idei évben is 50 százalékos kedvezményt biztosít a vonatok jegyárából bármelyik belföldi pályaudvarról a pécsi állomásig a fesztiválozóknak. Az állomásról akár fesztiválbusszal, akár helyközi járattal el lehet jutni Orfűre. Az egyik taxitársaság jóvoltából pedig több fix tarifás fuvar is elérhető lesz Orfűről Pécs, Abaliget és Magyarhertelend felé és vissza. Akik két keréken érkeznének, használhatják az összefüggő túrautat Pécs és Orfű között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában