2019.06.04. 11:00
Főzősiker a Nemzeti Regattán
A Nemzeti Regatta már több mint egy vitorlásverseny. A kétnapos fesztiválon nagy sikert aratott a Települési Ízek Utcája, ahol a falusi csapatok a főzőtudásukat is megcsillogtathatták. Az ötvenből harminchat település háromféle szempont alapján alkotta meg a legfinomabb ízeket.
A szombati főzésen az orfűi csapat a 2. helyezést érte el a husztóti paradicsomleves, medvehagymás süllőpofával, szárított vargányás kovászos kenyérrel, továbbá a zöldfűszeres kéregben sült vaddisznószűz, Novák sajtos tarhonyarizottóval, spenóttextúrákkal.
A vasárnap különdíjasa a legkülönlegesebb ízvilág kategóriában a mohácsiak vadpörköltje lett. A Duna-parti város a települési stand szépségversenyen 3. helyezést ért el.