zenebona

2019.07.07. 15:30

Pécsi legendák is zúznak a Rockmaratonon

Hétfőn a nulladik nappal elkezdődik Magyarország legnagyobb rockbulija Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten szombatig tartó Rockmaraton. Idén is világhírű bandák tépik a húrokat a két nagyszínpadon, a neves fellépők között pécsi zenekarok is transzba ejtik rajongóikat.

HLB

A nulladik nap a bemelegítésről szól, tizennégy feltörekvő fiatal magyar csapat alapozza meg a hangulatot a következő napokra.

Az első igazi napon, kedden két igazi húzónév várja a fanokat. A HammerWorld nagyszínpadon a közel négy évtizede fennálló amerikai Metal Church a legismertebb dalait adja elő, míg az olasz Rhapsody az alapító Luca Turilli közreműködésével játszik dalokat a csapat új lemezéről (is).

Ezen napon a punkok is megmutatják magukat, a Barba Negra nagyszínpadon jeles hazai fellépők hajszolják pogóba a rajongókat. A szekszárdi Prosectura után a brit legenda, a The Exploited teszi tiszteletét a nagyérdemű előtt, utánuk pedig a pécsi Hétköznapi Csalódások fog zenélni – mindenféle csalódás nélkül…

Szerdán folkosabb színezetet kap a fíling, a Dalriada után a finn Finntroll és a svájci Eluveitie csap húrok közé – ahogyan kell: síppal, dobbal és nádihegedűvel…

Csütörtökön az egyik legnagyobb név, a sok stáción átment brit Paradise Lost hoz némi komor hangulatot a fesztiválra, mellette a gótikus metált játszó Nevergreen koncertje okozhat jóleső izgalmat az arra vevő rajongók számára. Az Aréna színpadon pedig a black metal fanatikusai csápolhatnak két húzónév, a lengyel Mgla és a svéd Marduk zúzására.

Pénteken ismét egy világhírű banda, a Sepultura egykori alapembere, Max Cavalera által gründolt Soulfly hozza lázba a fesztiválozókat, valószínűleg ízelítőt adva új lemezük, a Ritual dalaiból.

Szombaton, az utolsó napon pedig valószínűleg sokak álma valósul meg azzal, hogy a tényleg legendás Pantera frontembere, Phil Anselmo új csapatával idézi meg a régi klasszikus számokat – remélhetőleg nem csupán öt perc erejéig…

Szintén ezen az éjjelen áll rajongói elé Rudán Joe is, aki a hetvenes évek rockzenéjét ülteti át magyar színekbe a P. Box és a Vikidál Gyulával erősító Mobilmánia társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában