buliajánló

2019.08.15. 17:30

Csúcsra jár a nyár: Baranya minden szegletében fesztivál jön

Rengeteg műfajban döbbenetes mennyiségű koncertet kínál a baranyai (hosszú)hétvége. Felpörög a nyár augusztus közepén partifronton.

dg

A tavalyi debütálás után immár második alkalommal rendezik meg Abaligeten a Prog Camp fesztivált péntektől vasárnapig, mely a nevéből könnyen kitalálhatóan a progresszív zenékre épül, ráadásul annak is a keményebb válfajaira. Minden fellépőt nem tudunk felsorolni, de fontos kiemelni, hogy a műfaj hazai krémje termesztésen jelen lesz. Ráadásul a rokon műfajokból is lehet csemegézni, így például fellép az Európában is egyre népszerűbb Special Providence, de több pécsi zenekar is, mint például a Perfect Symmerty, ugyanakkor jóféle zúzás várható a Cadaverestől is.

;

Komlón egy vadonatúj rendezvény debütál Volt Van Lesz Rockfesztivál néven pénteken és szombaton a Dirt parkban. Régebbi helyi zenekarok ragadnak hosszú idő után újra hangszert a kezükbe egy koncert erejéig. Mint a szervező, Ratkó Lajos lapunknak elmondta, legalább tíz olyan együttes hallható, melyek korábban igen népszerűek voltak, de már évek óta nem szerepelnek, csak erre az alkalomra jönnek össze újra. A családi programokon kívül 17 koncert pörög le a két nap alatt, s természetesen fellép a városból egykoron Budapestre költöző Bérczesi Róbert is, aki ezúttal szólóban veszi elő a régebbi, Komlóhoz köthető dalait.

Palkonyán a Palkonya Hangja nevű bulit hozza el nekünk a hétvége, immár másodszorra. A boros hepajon fellép a Fran Palermo és az Irie Maffia is, a rendezvényről itt írtunk külön is.

Harkány a hosszú hétvégén frenetikus sztárparádét kínál. A fürdővárosi rendezvényen együtt zárhatjuk a nyarat a szezon legnagyobb helyi bulijával. Fellép többek között Kökény Attila, a Stolen Beat, Ferenczi György, Rudán Joe Akusztik Band, a Psycho Mutants és a Supernem.

Szigetváron a kempingben autósok, motorosok, biciklisek gyülekezhetnek, hiszen ezen közlekedési eszközök szerelmesei (tehát a repülősöket, a hajósokat leszámítva mindenki) egy fesztivál keretében egész napos programokon túl olyan zenei csemegékkel találkozhatnak, mint a Zorall, vagy Rudán Joe. Az előbbi szombaton, utóbbi vasárnap lép fel. Rudán előtt pedig a rockabilly műfaj kedvelőinek is lesz a fogukra való, hiszen a Dynamite Dude, majd a The Bourbon Hunters zenél.

Pénteken este a villányi rendezvénytéren a Blue Cold Jalapeños lép fel, a zenekar tagjai kivétel nélkül a Kőbányai Zenei Stúdió tanulói és a Red Hot Chili Peppers iránti szeretet és tisztelet hozta őket össze. Fellépéseiken az RHCP fülledt kaliforniai hangulatát adják vissza, a zenekartól megszokott kötetlen, energikus stílusban.

Ki ne ismerné a She loves you, Yesterday, Let it be vagy a Hey Jude című örökzöld és örök érvényű slágereket? Nekik fantasztikus hír, hogy Siklóson vasárnap best of The Beatles műsorral érkezik a The Bits.

Pécsett a klubokban is lesz némi mozgás, aki tehát ilyesmire vágyik, talál magának programot. Pénteken este például a Trafikban a legutóbbi 80-as telt házas bulihoz még hozzáadják a 90-es éveket, így a két évtized legnagyobb slágerei pörögnek műfaji megkötések nélkül. Szombaton a Pécsi Estbe a budapesti Next Level csapata érkezik, hogy garantált legyen a basszusban gazdag őrület. A Szabadkikötőben Drum Theory nevű drum and bass buli csap le, egyúttal egy angol dj is érkezik, hogy a bakelit gyűjteményének legbulizósabb oldschool slágereiből rakjon össze egy felejthetetlen szettet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában