csobbanás?

2020.05.26. 20:00

Az akvapark nyitása egyelőre bizonytalan, elárverezik

Nem biztos, hogy idén kinyit az akvapark – terjed a hír az orfűiek körében. Annyit tudni, hogy erre a szezonra még nincs üzemeltetője a létesítménynek.

W. K.

Elképzelhető, hogy idén nyáron nem nyit ki az orfűi akvapark – legalábbis a településen élők, illetve az üdülőfaluban vendéglátással foglalkozók körében ez a hír járja.

A létesítmény honlapján a nyitás esetleges tervezett időpontjáról nincs információ, arról tájékoztatják a vendégeket, hogy a vírushelyzet miatt jelenleg zárva tartanak.

Az önkormányzat előtt is nyitott kérdés, hogy mi várható az idei szezonban. Mint azt Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere kérdésünkre elmondta, nem tudnak arról, hogy lenne üzemeltetője erre a nyárra a létesítménynek. Hozzáfűzte, hogy a járvány következtében a helyzet az akvapark esetében sem lehet könnyű, hiszen a korlátozások, a személyi távolságokra vonatkozó előírások következtében fennáll a veszélye annak, hogy nem tud annyi vendéget fogadni a komplexum, mint amennyi a rentábilis működtetéshez szükséges.

– Az orfűieket és a pécsieket is érzékenyen érintené, ha idén zárva maradna a fürdő, hiszen a baranyai megyeszékhelyről érkező családok, fiatalok egyik fő nyári célpontja az akvapark – emelte ki a polgármester asszony.

A tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től (MNV Zrt.) megkérdeztük, van-e üzemeltetője az orfűi akvaparknak, és ha igen, akkor a nyitást mikorra tervezi. Feltettük azt a kérdést is, hogy amennyiben nincs üzemeltetője a létesítménynek, akkor mi várható az idén nyáron.

Válaszában az MNV Zrt. a következőkről tájékoztatta lapunkat: „Az orfűi akvapark állagának védelme és megőrzése érdekében szükséges műszaki munkálatok elvégzését társaságunk szerződött partnere útján biztosítjuk. Jelenleg az ingatlan értékesítésének előkészítése zajlik, az erre vonatkozó döntést követően kerülhet sor az Elektronikus Aukciós Rendszeren keresztül történő értékesítésére.”

Idén tízéves

A régi strand helyén kialakított orfűi akvaparkot tíz évvel ezelőtt, 2010 augusztusában adták át. A Baranyai Élménykörút legnagyobb, mintegy 1,3 milliárd forintból megvalósuló beruházásaként épült meg a komplexum csúszdákkal és élménymedencékkel. A különleges vízi élményeket és tereket tartalmazó medenceegyüttes napi háromezer fő befogadására képes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!