Pécs

2021.11.10. 11:45

Energiatudatosságért díjazták a gimnáziumot

M. R.

Energiatudatos Iskola címmel díjazták a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumot a Virtuális Erőmű Programban (VEP). A címet azok az intézmények kaphatják, amelyek szemléletformálási, mentorálási tevékenységükkel és példamutatással segítik a diákok fenntarthatósági tárgyú nevelését. A díjat már 2019-ben is megkapta a pécsi gimnázium, ezt követően minden évben újabb energia- és környezettudatos vállalásokkal bővítették a programot.

Szűrt hűtött vizet szolgáltató vízadagolót használnak a dolgozók és diákok, ehhez BPA-mentes kulacsokat is kaptak, ezzel csökkentve az egyszer használatos PET-palackok számát.

Dr. Áder János köztársasági elnök is ellátogatott a Leőweybe, aki a klímaváltozást érintő kérdésekről tartott előadást.

Egy sokrétű szabadtéri tanterem kialakításával a szabad levegőn való tartózkodás jótékony hatásainak megélését, tudatosítását tűzték ki célul. A padok és asztalok a belső udvar fáinak árnyékában kaptak helyet, így a közösségi tér 18 diáknak biztosít kényelmes elhelyezkedést a szabad levegőn. Az intézményben szelektíven gyűjtik a hulladékot, rendszeres fenntarthatósági témanapokat tartanak.

Az elnyert újabb Energiatudatos Iskola elismerést október 27-én a VEP 10. Jubileumi Parlamenti Díjátadó Gáláján Gerendásné Szabados Tímea igazgatóhelyettes vette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!