Videó

2021.12.30. 19:00

Fényes traktorok gurultak át a kisvárosokon

Zs. J. ; Zs. K.

Mágocs

Sok mindent öltöztetnek díszbe, fényárba karácsonykor. Ennek egy új változatát mutatta meg Mágocs városa a napokban. Fényfüzérekkel feldíszített traktorok, mezőgazdasági gépek, kamionok vonultak át a városon december 27-én. A felvonulás ötlete, mint a polgármestertől megtudtuk, egy helyi családtól, Simonicséktól származott, akik azzal a kéréssel keresték meg a város vezetőjét, hogy lehetséges-e egy ilyen karácsonyi felvonulás megrendezése. Az ötlet megértő fülekre talált, és a város vezetője, képviselői rögtön felkarolták az ötletet. 

– Egyéni kezdeményezésnek indult, közösségi összefogás lett belőle. Közel negyvenen vonultak. Minden járművet a tulajdonosa díszített fel, és a felvonulókhoz gyerekek is csatlakoztak kis guruló járműveikkel – mondta Bogyainé Gál Tünde, Mágocs polgármestere. 

A felvonulókat váró lakosok is meglepetéssel készültek: pogácsákkal, süteményekkel, zsíros kenyérrel kedveskedtek. Minden résztvevő kapott egy emlékoklevelet, illetve fődíjat és különdíjat is kiosztottak. A különdíjat egy kamionos kapta, aki az utánfutón egy feldíszített karácsonyfát helyezett el. 

 

Mágocs

 

Ismét felvonultak a díszes traktorok Egerágon

 A helyi gazdák kezdeményezésére második alkalommal rendezték meg idén a traktoros fényparádét Egerágon. Az előkészületek nem voltak egyszerűek, hiszen a traktorokat a hidegben mosták, díszítették, ami sok fáradságot jelentett a résztvevőknek, de feledtette, amikor meglátták, mekkora örömöt szereztek. – Ilyenkor derül ki, milyen összetartó közösséget alkotnak gazdálkodóink, akikre méltán lehetünk büszkék. A település összes utcáját érintette a 11 kidíszített traktor menete, és ahol megálltak, a Mikulás és segédei a „fényszánról” szaloncukrot osztogattak a gyerekeknek – mondta Rácz János polgármester. A tavalyi nagy érdeklődést látva az önkormányzat idén melegedősátorral, forralt borral, meleg teával és zsíros kenyérrel várta a felvonulókat és az őket kísérőket a templomtéren. A községvezető szerint az esemény jó példa arra, hogy érdemes a civil kezdeményezéseket önkormányzati szinten is komolyan venni és segíteni, támogatni, hiszen közösségteremtő erejük van. 

Egerág

 

Egerág

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában