Házasság hete

2022.01.12. 18:27

A család értékeire hívják fel most a figyelmet Pécsen is

Idén tizenötödik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét hazánkban a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával – a rendezvénysorozat február 6-án indul és 13-án ér majd véget.

Wald Kata

Forrás: MW

A Házasság hetére a Pécsi egyházmegye is különleges programokkal készül az idei esztendőben is. Mint ismeretes, a rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. 

 

A szervezők tájékoztatója szerint közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A Házasság hetét mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. 

 

A Házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, illetve bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, megfelelő boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt. 

 

Február elején indul a tíz alkalomból álló jegyeskurzus mindazok számára, akik idén a pécsi Székesegyházi Plébániához tartozó templomokban kívánnak házasságot kötni. A találkozókat pénteki napokon 19 órai kezdettel a Magtár Látogatóközpontban tartják. A plébánia egyben felhívja a figyelmet arra, hogy azok a párok, akik még nem jelezték házasságkötési szándékukat, mielőbb tegyék azt meg kedden és csütörtökön 16–18 óra között, vagy e-mailben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában