Újévi fogadalom

2022.01.02. 08:02

Az ünnepi menük után megtelnek az edzőtermek

A következő hetekben várhatóan több edzőteremben is emelkedni fog a forgalom, ugyanis ilyenkor az emberek gyorsan le szeretnék fogyni a karácsonyi menük alatt felszedett kilókat. Az edzőtermek egyébként karácsonyi utalványokat is kínáltak azoknak, akik mozgással szeretnének javítani az alakjukon.

Zs. K.

Fotó: Penovác Károly

– Decemberben, az adventi időszakban mindenki az ünnepekre való készülődéssel, ajándékvásárlással, sütéssel, főzéssel van elfoglalva, ezért ilyenkor kevesebbszer járnak az emberek edzeni. Az edzőtermeknek éppen ezért ilyenkor promóciós szempontból is hasznos dolog utalványt kínálni, hiszen amellett, hogy egy jó ajándék a mozogni vágyóknak, rendszeresen visszatérhet a megajándékozott is – mondta Várnai Gergely, személyi edző lapunknak. 

Az üzletvezető, Nyilas Csaba elmondta, jól fogy­tak ezek az utalványok náluk is, ezért számítanak rá, hogy januárban ugrásszerűen, akár 30–40 százalékkal megnő majd a termek látogatottsága. Ugyanakkor náluk az egész december aktív volt, ugyanis jótékonysági órákat tartottak, amelyen az ingyenes részvételért cserébe csupán egy cipősdoboznyi ajándékot vártak a résztvevőktől. Rengeteg csomag gyűlt össze, amelyeket karácsony előtt el is juttattak a rászorulóknak. 
A tapasztalatok alapján egyébként az ünnepek utáni, újévi fogadalmakból is született lelkesedés februárig kitart, majd visszaesik a látogatók száma, amelyet aztán a bikiniszezonra való készülődés pörget fel újra.

Fogadalom
Kutatások szerint hosszú évek óta a legnépszerűbb újévi fogadalom, hogy elhatározzuk, lefogyunk a hőn áhított alakunk érdekében. A második helyen áll – szorosan ehhez kapcsolódva – az egészséges életmódra való törekvés. Mindezen álmok elérését soha nem késő elkezdeni. A szakemberek szerint egyszerű a sikerhez való képlet: reális (akár kisléptékű) célt kell kitűznünk magunk elé, és időt kell szánnunk a megvalósításra. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában