Borbarátoknak

2022.01.28. 09:53

Elmarad! Szombaton tartották volna a XIII. Vince-napi Bormustrát Mohácson

A hagyományos szemlére a tavaly termett borok hivatalosak, közülük is persze azok, amelyeket megméretnek a gazdák.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Forrás: Busóudvar - Mohács Facebook oldala

A Busóudvarban fajtánként három 0,75 literes palack leadásával lehetett nevezni. A termelők kóstolópoharat is kaptak, amivel a szombaton esedékes eredményhirdetésen megízlelhetik társaik borait.

 

Addig a zsűri – soraiban neves mohácsi, pécsi és térségi borászokkal – is teszi majd a dolgát, vakteszttel állítva fel a sorrendet. 

 

A Busóudvarban este hat órakor kezdődő eredményhirdetésre természetesen nemcsak a nevezőket, hanem a borbarátokat is várják. A közönség 1500 forint ellenében vásárolhat kóstolópoharat, vagyis bárki személyesen is ellenőrizheti a tavaly termett borok minőségét. 

 

Frissítve

 

A rendezvényt a szervezők - a járvány robbanásszerű terjedése miatt - elhalasztották. A járvány sajnos idén is közbeszólt, nem tartják meg a bormustra eredményhirdetését az eredeti időpontban.

 

Amint azt a szervezők lapunknak pénteken küldött közleményében írták, a borszerető közönség egészsége iránt érzett felelősség talaján a XIII. Mohácsi Vince-napi Bormustra szervezői úgy döntöttek, hogy a Busóudvarba január 29-ére meghirdetett rendezvényt elhalasztják.

 

A kényszerű döntés hátterében a koronavírus-járvány ötödik hulláma, az omikron-variáns robbanásszerű terjedése, a naponta növekvő esetszámok állnak. Úgy vélik, jelen körülmények között nem csekély kockázatot jelentene az esemény megtartása.

 

A versenyre nevezett borok értékelésére, szemléjére ugyanakkor sort kerít a bírálóbizottság, az eredményhirdetés, a díjátadó és a közös kóstolás később, előre meghirdetett időpontban lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában