Arckép

2022.01.06. 11:30

Imádja az ismeretlen varázsát a baranyai testépítő lány, Molnár Alexandra

Molnár Alexandrával beszélgettünk, aki közel három éve rendszeresen edz, méghozzá hetente öt-hat alkalommal, de nem ritka, hogy mindennap lemegy az edzőterembe. A 27 éves kétújfalui lány most úgy érzi, megtalálta önmagát, és boldog abban, amit csinálhat.

Móga Richárd

Forrás: M. A.

– Hogyan csöppent bele a testépítés világába? 
– Az egyetem és a munka minden időmet elvitte, így szükségem volt egy kis énidőre is, amelyben feltöltődhetek. Este 11 óra után kezdtem el edzőterembe járni, ahol volt 1–2 órám, amit csak magamra fordítottam. Eleinte barátok segítségével tanultam bele a súlyzós gyakorlatok kivitelezésébe, majd egyedül folytattam tovább. Előtte egyébként nem szerettem sportolni, utáltam a tesiórákat is, de genetikailag nagyon szerencsés vagyok, így nem is éreztem hiányát. 

– Miben másabb felkészülni egy versenyre, mint egy nyári formát hozni? 
– Egy versenyfelkészülés talán annyiban másabb, hogy itt tükörképet mutatsz magadról, de nem csak testileg, hanem megmutatod azt is, hogy mennyire vagy kitartó, motivált, és miképp tudsz menni a célokért, amiket kitűzöl magad elé. Akinek sikerül egy jó versenyformát összehozni, az már győztesnek mondhatja magát. 
 

– Milyen érzés a színpadon állni tudva, hogy akkor kell a legjobbját nyújtania? 
– A színpadot egyenlőre gyenge pontomnak tekintem. A forma és az időzítés nekem szerelemprojekt volt, így nem volt kérdés, hogy mindent betartok, és minden tőlem telhetőt megteszek. A színpad azonban teljesen más világ. Hatványozottan fontos a mozgás, a kisugárzás, amelyeket még sokat kell gyakorolnom, azt pedig csak „éles helyzetben” lehet igazán. 
 

– Mi mégis a legnehezebb? 
– Sosem éreztem különösebben nehéznek ezt a sportágat. Úgy voltam vele, hogy ez az amit csinálni akarok, így fejben eldőlt az egész. Voltak persze nehéz pillanatok, mikor nagyobb volt a hajtás, de nálam mindig felülkerekedett az „ismeretlen varázsa”, így minden percét élvezem. 
 

– Mit javasolna azoknak a lányoknak, akiket vonz a testépítés? 
– Ha csak egy kicsit is kíváncsi valaki erre a folyamatra, ha tetszenek a színpadon a lányok, a csillogás, a bikini, akkor próbálja ki magát mindenképp! Én is egy versenyre mondtam igent, utána pedig jött a többi. Más tapasztalata nem a miénk. Nem a diéta a legnehezebb, hiszen ha azt megfelelően állítja össze neked egy szakember, akkor szinte észre sem veszed. Az elhatározás legyen meg, és akkor megvan mindened. 
 

A versenyeken is brillírozni szokott
Alig három esztendeje vágott bele a testépítésbe Molnár Alexandra, de már így is számos figyelemre méltó, remek eredményt tudhat magáénak. A lelkesedéssel teli sportoló azonban ezek közül a tavaly novemberben elért hamburgi NAC Mr.&Mrs. Universe versenyen bezsebelt negyedik helyezésére a legbüszkébb, ugyanis ez talán a legrangosabb megmérettetés, és újoncként dobogóközeli helyen végzett. Ráadásul a baranyai versenyző a budapesti kupán három kategóriában indult, ahol második, negyedik és ötödik helyen zárt, így kvalifikálta magát a vb-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában