Ép testben ép lélek

2022.01.24. 09:56

Különösen óvják az ifjúság egészségét Pécsett

A Pécsi Tudományegyetem is benyújtotta pályázatát a Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása pályázati kiírására.

Móga R.

Fotó: Shutterstock

A kezdeményezettek a projekt megvalósítására közel 470 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból. 

 

A program célja olyan tudományosan megalapozott diagnosztika és terápia kialakítása, amellyel preventív módon lehet hatni a gyermekek, serdülők és fiatalok egészségügyi állapotának alakulására, amelyet hatékonyan lehet alkalmazni a már kialakult krónikus betegségek rehabilitációs programjában is. 

 

A kidolgozásra kerülő komplex rendszer alkalmazható az egészségmegtartásban (prevenció), egészség-helyreállításban (rehabilitáció), valamint a teljesítménynövelésben is. Ezekhez kapcsolódik a rendszer diagnosztikai felülete, amely lehetővé teszi a vizsgált személy anyagcsere- és stressztűrő képességének meghatározását, és a célzott terápiás felület, amelynek két alapvető eleme a mozgás és a táplálkozás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában