Múltidéző

2022.01.22. 20:00

Régen is nagy örömöt tudott hozni a hó kicsiknek és nagyoknak egyaránt (galéria)

Galériánkkal a régi teleket idézzük fel, bemutatva a tél örömét.

Zs. J.

Fotó: L.L.

Hallottunk már olyan mesebeli esőcsinálóról, aki esőt tud fakasztani, s a kiszáradt földre azonnal áldást hoz. Lassan talán hócsinálóra is szükség lenne, mivel egyre ritkább a tartós, nagy hótakaró. Már egy kis havazásnak is nagyon örülnek a kisgyerekes szülők – a csöppségüket kivihetik a hólepte tájra szánkózni, síelni, hócsatázni, vagy egyszerűen hóembert, hókunyhót építeni. 

 

Múlt év végén, karácsony után egy rövid ideig havazott nálunk, Baranyában is. A Mecsek szépen, lassan befehéredett. A szerkesztőségünk épületében ültem, mikor megcsörrent a telefon. Egy édesapa érdeklődött, hogy van-e annyi hó a pécsi sípályán, hogy elviheti-e oda szánkózni gyermekét. Gyorsan megnéztem a sípálya honlapját, és elmondtam: fehéredik a táj, 4–5 centi hó lehet. Pár óra múlva újra hívott az apuka, hogy köszöni az információt, egy jót szánkózott kilencéves lányával. 

 

Minden évszaknak megvan a maga szépsége. A télnek, mikor nagy pelyhekben elkezd hullani a hó, és fehérbe öltözteti a falvakat, városokat, a természetet. Most januárban, ha már nincs nagy hó, fotóinkkal mutatjuk be a tél örömét. A napokban be is kacsintott a hideg idő – talán ennek hatására hamarosan újból megérkeznek majd a hófelhők is Baranya fölé, és újra előkerülnek a szánkók, sífelszerelések a padlásról, pincékből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában