Csak ideért

2022.01.22. 11:37

Szombat reggelre hóba borult a pécsi táj és az utak is

Hajnal óta országszerte változó intenzitással havazik, néhol pedig viharos széllökések is várhatóak a nap folyamán.

bama.hu (Forrás: útinform, idokep.hu)

A Dunántúlon és a főváros térségében intenzív havazásra ébredhettünk. A reggeli órákban a havazás miatt sok helyen előfordulhatnak havas-latyakos, valamint hókásás útszakaszok. Nyolc órakor az M60-as autópálya sem volt még letakarítva, aminek az arra járók egyáltalán nem örültek.

Forrás: KBM

 

Az útviszonyok néhol kedvezőtlennek bizonyultak a kora reggeli órákban, többen azt tapasztalták, hogy a hókotrók még nem tisztították meg az utakat. Havazás okozta balesetről eddig nem értesültünk, de kisebb-nagyobb forgalmi fennakadásokat okozott a leesett hó. Mindenki fokozott figyelemmel közlekedjen az utakon, vigyázzunk magunkra és egymásra!

Forrás: NI
Forrás: NI

 

 

Megérkezett a várva várt hóesés, aminek vannak, akik örülnek, vannak akik kevésbé. Egy biztos, a komlói Mini ZOO kisállata kimondottan jól érzi magát.

 

Mostanra naposra fordult az időjárás, a havazás pedig alábbhagyott. Az előrejelzések szerint napközben elvonul a csapadék, egyre többfelé kisüt a nap. Pécsen -6 és +4 fok között lesz az átlag hőmérséklet.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére szombat éjfélig. A déli órákig a Dunántúlon, Duna vonalában, Bács-Kiskun nyugati, délnyugati részein több cm hó várható. 5 cm-t meghaladó friss hóréteg elsősorban a Dunántúl középső és nyugati területein, a Dunántúli-középhegységben valószínű, itt helyenként 8-10 cm körüli hó is hullhat. Az élénk, erős északnyugati szél hordhatja a havat. Hófúvásos útszakaszok elsősorban a Dunántúli-középhegység térségében fordulhatnak elő.

 

Várjuk az olvasói fotókat is, amiket a [email protected] e-mail címre tudnak elküldeni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában