Mesés történet

2022.02.12. 17:52

Mese egy abaligeti kislány tollából, amelyben a barlang új arcát is megláthattuk

Nemcsak a település, de a Duna-Dráva Nemzeti Park is büszke lehet arra az alkotásra, amely egy abaligeti kislány tollából született az Országos mese és novellaíró pályázatra.

Zs. J.

Forrás: Abaliget Község Önkormányzata Facebook oldala

A Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány, „Te és a természettudományok – mesés történetek” címmel hirdette meg a versenyt. A pályázatra több mint ötszáz mese és novella érkezett, a díjátadót pedig a napokban tartották meg. A díjazottak között volt az abaligeti Király Sára, aki A torokfájós kislány és a denevér meséjével harmadik helyezést ért el korosztályában. 

 

A tanulságos mesében megismerkedhetünk Lucával, a kis patkósdenevérrel, akinek segít hazajutni az abaligeti barlangba Kamilla. Ha az ember elolvassa a mesét, valósággal megszereti a denevéreket. A kis történetből megtudhatjuk, hogy miként működik a denevér orra, amely a meseíró szerint olyan, mint a repülőgép radarja. 

 

A meséből az is kiderül, hogy a denevérek nyáron vadásznak, télen pedig a szárnyukat takarónak használva alszanak, fejjel lefelé lógva. Megismerkedhetünk az abaligeti barlang rejtelmes világával, gyógyhatásával, ami a történetben segít a kislány betegségén is. 

 

Király Sára, a Ciszterci Nevelési Központ harmadik osztályos tanulója, a díjnyertes mesét a tettmesepalyazat.hu honlapon olvashatják el olvasóink. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában