Hurrá!

2022.07.17. 17:05

Visszatér Pécsre az emeletes busz

Októberben a pécsiek is láthatják, és talán fel is szállhatnak az Ikarus 556-os emeletes buszára, ami sokáig róta a pécsi utakat.

Zs. J.

Már írtunk róla, hogy teljes pompájában tündöklik a MÁVAUT Ikarus 556-os emeletes busza. Az emeletes autóbusz Pécsen 1969. augusztus 20-án mutatkozott be, és 1976 júniusáig járta a város útjait.

– A Mártírok útján én magam vágtam le a fák alsó ágait, mindig nekik ütköztem, a busz négy és fél méter magas volt – nyilatkozta lapunknak 1992-ben Petrohán Mihály, az emeletes busz egykori vezetője. Ő volt az, aki a jármű leselejtezése után a balatonvilágosi Volán-üdülőbe szállította, ahol 1982-ig presszóként működött.  Onnan később egy magángyűjtőhöz került,  erről itt olvashat többet, majd a Volánbusz visszavásárolta és felújította.

Most a Volánbusz blogjában adták hírül, hogy az ősz egy igazán különleges eseményt is tartogat: október 22-én és 23-án az Oldtimer Club Pécs közreműködésével „hazajön” az emeletes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában