II. Buga Jakab túra

2022.08.03. 20:00

Ismét nyeregbe pattanhatnak a bringások

Szeptember 3-án rendezik meg a II. Buga Jakab kerékpártúrát, melyre augusztus 10-ig tart az internetes előnevezés.

Zs. K.

Fotó: Wiesner Zoltan

A Balaton Sportegyesület Siklós önkormányzatának védnökségével és a Tenkes Mountain Bike Team partneri segítségével tavaly szervezte meg először hagyományteremtő céllal az eseményt, csaknem száznegyven résztvevővel. A Balatonkör szervezőinek ez volt az első olyan nagyobb túrája, amely eltávolodott közvetlen környezetüktől.

A tavalyi esemény végén a szervezők minden tekintetben kiválónak értékelték a túrát. Márkus Gábor, az egyesület egyik alapító tagja akkor lapunknak úgy nyilatkozott: mind a résztvevők számával, mind pedig a rendezvény lebonyolításával elégedettek voltak. Lenyűgözte az egyesület tagjait az itt élők fogadtatása, segítőkészsége és az önkormányzatok (a siklósi és a túrát érintő településeké) támogató hozzáállása a programhoz. Hogy a kerékpárosok zavartalanul haladhassanak, a szervezők maguk biztosították a forgalmat, és bár nem kértek rendőri segítséget, örömmel vették, hogy ők is közreműködtek ebben egy-egy szakaszon.

A tavalyi jól sikerült rendezvényt idén még több kerékpárossal szeretnék megismételni, és ebben az évben újdonságként egy új táv is választható. A Buga Jakab nyolcvankettő, a Családi kör huszonnégy, a Kétkör százhat kilométeres, emellett Siklós várossá avatásának 45. évfordulójának alkalmából idén a Szülinapi kör negyvenöt kilométeres távján is tekerhetnek a résztvevők. Az új útvonal Harkányt, Drávaszabolcsot, Szaporcát, Kémest, Drávaszerdahelyt és Kovácshidát érinti. Mindegyik táv a Siklósi vártól indul, és oda is ér vissza. A nevezők frissítőt, névre szóló rajtszámot, egyedi befutóérmet, és a célnál egytálételt kapnak.

Riegl Gábor, Siklós polgármestere tavaly maga is részt vett a kerékpártúrán. Mint mondta: Siklós és térsége, valamint az egészséges életmód népszerűsítése a célja a kerékpártúrának, reméli, hogy ebben az évben még többen kapnak kedvet hozzá a térségből, és számítanak a messzebbről érkezőkre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában