Hála és öröm

2022.08.27. 17:40

Pápai áldást rögzítő igazolást kaptak a lelkipásztorok

Zs. J.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye minden évben augusztus 23-án, az egyházmegye alapításának évfordulóján köszöntik a pappá szentelésük huszonötödik, ötvenedik és hatvanadik évfordulóját ünneplő lelkipásztorokat. Idén hat papnak adta át a pápai áldást rögzítő dokumentumot Felföldi László pécsi megyés püspök a pécsi székesegyházban bemutatott ünnepi szentmisén – közölték az egyházmegye honlapján. 

Idén pappá szentelésének hatvanadik évfordulóját P. Botfai József Levente OSPPE templomigazgató (Pécs) ünnepli, ötvenedik évfordulóját Csősz István kanonok, prépost, nyugalmazott plébános; huszonötödik évfordulóját Bodor Kornél plébános (Sásd), Bukovics István plébános (Hőgyész), Dohány Zoltán kanonok, plébános (Bicsérd) és dr. Tamás Roland kerületi jegyző, plébános (Szajk).

A liturgia zárásában a püspök személyesen megszólítva, érdemeik kiemelése mellett átadta a pápai áldás névre szóló dokumentumait, melyben a Szentatya háláját és örömét fejezi ki, amiért a lelkipásztorok az egyház egységében szolgálhatnak. A jubiláns atyák közül ketten – távollétük okán – csak lélekben osztoztak az ünnepi köszöntésben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában