Egyre nagyobb érték

2022.09.16. 18:31

Faültetésre buzdítja Szászvár lakóit a Szent István Közösségi Ház

Faültetésre buzdítja a település lakóit legújabb kezdeményezésével a Szent István Közösségi Ház.

Wald K.

Fotó: Shutterstock

A mozgalmat a "Szászvári Baba Vagyok" program mintájára indították, amelynek során minden újszülöttet, a baba nemétől függően kék, vagy rózsaszín zászlóval és kedves sorokkal köszöntenek Szászváron.

Ehhez hasonlóan az "Ültess Fát a Holnapért" mozgalom keretében minden új fáról hírt adnának. A Közösségi Ház felhívásában arra kéri a lakosságot, hogy akinek lehetősége és kedve van, ültessen egy fát az udvarába, kertjébe, és fotózza le, a képet pedig küldje el az intézmény címére. Akinek nincs helye, de szívesen csatlakozna a kezdeményezéshez, elültetheti a növényt egy általa kiválasztott közterületen is – például a játszótéren, a strand, a Bányász park területén, stb. 

– Egy év leforgása alatt egy átlagos fa 12 kilogramm szén-dioxidot lélegzik be, és egy négyfős családnak elegendő mennyiségű oxigént lélegzik ki – áll a felhívásban. A fa egyre nagyobb érték, az ember kezdi felismerni, hogy nem a fának van ránk szüksége, hanem fordítva: e gondolatmenet mentén indították el a mozgalmat Szászváron, bízva abban, hogy a kezdeményezéshez sokan csatlakoznak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában