A vízé a főszerep

2022.10.08. 16:35

Különleges családi rendezvény tartanak szombaton a Hosszúhetényi Tájházban

A vízé lesz a főszerep október 8-án szombaton a Hosszúhetényi Tájházban – a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül 14-től 18 óráig különleges családi rendezvényt tartanak, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

W. K.

Forrás: A tájház közösségi oldala

A délután folyamán a gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt: keramikus segítségével ivócsanakot készíthetnek. Mesetanfolyam is várja a kisebbeket a délután folyamán, ahol vízzel kapcsolatot népmesékkel ismerkedhet meg a hallgatóság. 

„Vízitúra a Tájházban" címmel 14 és 18 óra között óránként idegenvezetéssel várják a vendégeket a parasztházban és annak udvarán, bemutatva, hogy a víznek milyen éltető szerepe volt régen és ma. 

„Fenntartható vízönellátás a gyakorlatban" címmel 15.30-kor tart ismeretterjesztő előadást az érdeklődőknek Pandur Zsanett, a Magyar Permakultúra Egyesület képviselője. 

A családi rendezvény ideje alatt a vendégeket kemencében sült finomságokkal és „Hetényi Harmat" szódavízzel kínálják. W. K. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában