Társasozni élmény

2022.11.14. 21:11

Két pécsi játék is szerepelt a társasjátékok ünnepén

Cz. E.

Forrás: univpecs.hu

A Pécsi Tudományegyetem két társasjátékát is bemutatták a legnagyobb társasjáték-szakkiállításon a budapesti Lurdy Házban november 11. és 12. között.

A rendezvényen nagy sikert aratott játékok, az Erdők játéka és a Ki jut a várba nevet viselik, amelyeket a Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karon találtak és fejlesztettek ki. A projekt, amely keretében megvalósulhatott a két játék az egy matematikai oktatást megreformáló, Dienes Zoltán matematikus munkásságát folytató kezdeményezés.

A két napos kiállításon sokan meglátogatták a kar standját, mert nem értették, hogy az egyetem hogyan lehet jelen ezen a rendezvényen. De a magyarázat után a látogatók mindegyike úgy gondolta, hogy jó ötlet egy oktatásban, pedagógusképzésben is alkalmazott, de a családok számára is szórakoztató társasjáték. A játékokat a helyszínen ki lehetett próbálni és mindkettő esetében egy izgalmas logikai játékélményt tapasztalhattak meg a kisgyermekes családok, fiatalok, idősek és pedagógusok.

Mivel a játékok alkalmazhatóak a pedagógia területén, ezért külön tanári kézikönyvek is készültek hozzájuk, amelyek ingyenesen letölthetőek az egyetem Dienes professzor emlékét őrző virtuális múzeum webshopján.

Jelenleg még csak a Piatnik Budapest Kft-től lehet beszerezni az Erdők játékát és a Ki jut a várba társasjátékokat, de rövid időn belül a webshopon is elérhetővé válik a vásárlók részére.

Karácsonyig pedig a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal támogatásával a játékkészletek ötven iskolába jutnak el, határon innen és túl.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában