Történetíró versenyt hirdettek

2022.12.07. 12:30

Ki mivel lepné meg karácsonyra, Kalácsot, a kis varjút?

December elején kezdetét vette A kis tarvarjú karácsonya pályázat, melynek lényege, hogy a lentebb olvasott történet folytatását írják meg a gyerekek.

Cz. E.

Forrás: Pécsi Állatkert

Egyszer volt, hol nem volt, a Pécsi Állatkertben egy kis, bicebóca tarvarjú, Kalács. Bicebócaságát egy térdsérülés okozta, amit még régebben szerzett, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy teljes életet éljen. Karácsony közeledtével azonban Kalács egyre szomorúbb és szomorúbb lett, folyvást sírdogált. Bánatát nem bicegése okozta, hanem bizony úgy érezte, őt senki sem szereti, levegőnek nézik. Kopasz kobakja, kócos tollai, görbe csőre miatt csúfnak nevezték, ráadásul nem viselt olyan pompázatos, színes tollruhát sem, mint szomszédjai, a papagájok. Csupán egy egyszerű, fekete öltözékkel áldotta meg a természet. Kalács úgy vélte, rá senki nem figyel és hiába a szeretet ünnepe, róla mindenki megfeledkezik, nem is számított ajándékra sem. Felült hát egy távoleső ágra s ott pityergett bánatában... 

A szervezők két korcsoportban várják a történetet december 15. éjfélig arról, hogy hogyan szereznének örömet Kalácsnak, a szomorú kis varjúnak, mivel lepnék meg az ünnep alkalmából. Az első csoportba az 1-4., a másodikba az 5-8. osztályosok tartoznak. Előbbieknek körülbelül 2000-3000 karakterben, utóbbinak 4000-5000 karakterben szükséges papírra vetnie az általa megálmodott történetet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában