Dudálva szereztek örömöt

2022.12.24. 15:36

Sokan követték az egerági traktoros gurulást

Pénteken este immár harmadik alkalommal rendezték meg Egerágon a traktoros fényfelvonulást.

Zs. K.

A helyi gazdák kezdeményezése 2020-ban, a covidos időszakban még meglepetésszerűen örvendeztette meg a lakosságot, tavaly és idén viszont már előre meghirdetett eseménnyé vált, hogy a fényárban úszó traktorok a falu több utcáján végiggurulva, dudálva szereznek örömet az érdeklődőknek. 

Kontár-Kovács Réka, szervező elmondta, minden évben igyekeznek a gazdák új díszítésekkel és más újdonságokkal is szolgálni. Az idén például egy kis jótékonysággal is színesítették a programot. Tartós élelmiszereket vásároltak, amelyeket átadtak a helyi szociális segítségnyújtó egyesületnek, így kívánnak mindenkinek boldog ünnepeket.

 

Ebben az évben 10 gépet csodálhatott meg a falu, a felvonulás végén pedig a Templom téren felsorakozott traktorokba be is ülhettek a gyerekek. Az önkormányzat dolgozói és önkéntes segítők egy kis vendéglátással, hangulatos zenével várták az érdeklődőket.

Csütörtökön Véméndről Palotabozsokon keresztül Somberekre 42 feldíszített traktor gurult, szintén a helyi gazdák kezdeményezésére. A jól sikerült adventi traktoros gurulást szintén sokan megcsodálták, és a pihenőállomásokon közelebbről is megtekinthették a gépeket.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában