Tanít és nevettet a videóival

2023.02.02. 10:40

Már magyarul is dobban az amerikai vlogger szíve (videó)

Portálunknak számolt be Willie Gevertz, a With Willie amerikai vloggere, aki Pécsen forgatott a napokban. Szórakoztató, ismeretterjesztő formában mutatja be Magyarországot, s bár szenvedélye a történelem és az emberi történetek kreatív megragadása, szívesen kapcsolódik ki hangulatos hazai sörözőkben is, zsíros kenyeret majszolva.

Mohay Réka

Fotó: W. G.

– Megérintett Pécs történelmi hangulata, amelyet kiválóan tükröz a főtéren álló katolikus templom, ami az egykori dzsámi vonásait is őrzi – nyilatkozta Willie.

– A Király utcán végighaladni is olyan, mint egy séta a múltba. A színház díszes, 19. század végi megjelenése után a Budai Kapu a 15. századba repít vissza, nem is beszélve a Zsolnay Negyed különlegességéről

 – tette hozzá.

Willie öt éve él hazánkban. Lapunknak anyanyelvén nyilatkozott, de már magyarul is jól beszél. Elmondása szerint a kezdetektől szimpatikus volt számára az ország, ám amikor először itt járt, nem is tudta, hogy szépapja és szépanyja a Magyar Királyságból emigráltak New Yorkba 1882-ben, ezt később fedezte fel.

– Szeretek minél többet megtudni a környezetemről, és kreatív, művészi módon bemutatni a videók, fényképek, illetve a történetmesélés által. Politikatudományokból diplomáztam, de annak is leginkább a történelmi aspektusa ragadott meg. Szeretném a videóimmal életre kelteni a múltbeli eseményeket, s közelebb vinni az emberekhez – fogalmazta meg célkitűzését a fiatal vlogger, aki online tevékenysége mellett angol nyelvet is oktat.

Willie úgy véli, a történelmi elbeszélésekből tanultak segíthetnek az embereknek saját életükre vonatkozóan is megfontoltabb döntéseket hozni.

A fiatalembert arról is kérdeztük, mi ihlette meg leginkább Magyarországon.

Fotós: W.G.

– Már a földrajzi helyszín, a Kárpát-medence is nagyon különleges. A történelem során számos nép, köztük a kelták és a rómaiak is lakták. Tetszik, hogy Magyarország az évszázadok során mindig egy találkozási pontot jelentett kelet és nyugat között. Jártak itt tatárok, törökök, uralkodott a francia Anjou és az osztrák Habsburg dinasztia is. Ez a sokszínűség Pécsre is jellemző, hiszen közel helyezkedik el a déli határokhoz – állapította meg.

Willie Gevertz azt is elmondta, a jövőben szeretne egyre több aktuális eseményt és különösképp emberi történeteket megismerni, bemutatni a videóiban.

– Szívesen működnék együtt sok emberrel, hogy közösen alkossunk valami értékeset és kreatívat. Akinek van egy jó ötlete, ne hezitáljon kapcsolatba lépni velem. Hálás vagyok a magyarok támogatásáért és érdeklődéséért, ez nagy motivációt jelent számomra. A tevékenységemet továbbra is folytatni fogom!

 – hangsúlyozta a lelkes videókészítő.

 

Lenyűgözte hazánk történelme a vloggert

Willie Gevertz 1992-ben született New Yorkban. Politikatudományokat tanult Amerikában, Fokvárosban és Londonban. Öt éve érkezett először Magyarországra, azóta ide is költözött. Bevallása szerint hamar megszerette a budapesti életet, feleségét, Alexát is itt ismerte meg, akivel jelenleg Leányfalun élnek. Amióta itt él, Willie már rengeteg helyen járt hazánkban, utazásairól pedig videós beszámolókat készít, amelyeket a WithWillie Facebook, Instagram, TikTok és Youtube csatornákon közvetít – utóbbin több mint tízezren követik. Videóiban magyar történelmi és kulturális érdekességekről is beszámol, lelkesíti, hogy minél jobban megismerje új otthonát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában