Egy kis fizika

2023.03.08. 09:56

A fájdalom nyomába erednek az előadás résztvevői a Művészetek és Irodalom Házában

Az Egy kis esti fizika programsorozat folytatódik március 8-án, 19 órakor a Művészetek és Irodalom Házában. Az előadás témája pedig a fájdalom-mechanizmusok vizsgálata lesz fiziko-kémiai megközelítésben.

Cz. E.

Fotó: S K Chavan

A fájdalom egy kellemetlen érzés, amely az embert korlátozhatja mindennapi tevékenységei elvégzésben. Általában vannak figyelmeztető jelei, amelyek üzenni próbálnak. De ha nem veszünk róla tudomást, és nem megfelelőn kezeljük akkor komolyabb problémával is szembesülhet az elszenvedő. Érdekes adat, hogy a testi fájdalom nem csupán fizikai érzés, hiszen világszerte az emberek 67%-a úgy érzi, hogy életminőségire is negatívan hat.  

A szerdai előadáson dr. Horváth Ádámmal, a Pécsi Tudományegyetem diplomázott ortopéd-traumatológus szakorvos, sportorvostan szakorvossal kereshetik a választ az érdeklődők a következő kérdésekre: Mi is a fájdalom, hogyan alakul ki és hogyan kapcsolódik mindez a fizikához? 

A válaszokat kutatva betekintést kapnak a résztvevők a biofizika alapjaiba és a fájdalomkutatás rejtelmeibe is.  

Az előadás helyszíne a Művészetek és Irodalom Házán belül a Martyn Ferenc Galéria.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában