Bama.hu podcast

2023.03.16. 21:44

A póló hullámlovasa: De Blasio Domenico volt vendégünk

Heti Bama-podcastünk vendége a korábbi ob I-es vízipólós, ma a szakosztály mellett a Hullámfürdőt is vezető De Blasio Domenico, aki munkája és hobbija mellett a család olasz gyökereihez is visszakalauzolja a hallgatót.

Szűcs Zsolt

Heti podcastünk ismét a sport vizeire kalauzolja hallgatóinkat, olvasóinkat – ezúttal többszörösen szó szerint is: De Blasio Domenico egyrészt a PVSK Mecsek Füszért legfényesebb, olimpiai bajnokokkal tűzdelt korszakának egyik letéteményese, aki légiósként a napfényes Itália akkortájt a magyar játékosokat mágnesként vonzó klubéletébe is belekóstolhatott. 

Ma már a szakosztály vezetőjeként egyengeti a Vasút vízilabdázóinak tavalyi bravúros eredménye után ebben az idényben éppen ismét rögösebb útját. Ám a hazai medence más szempontból is a lételeme: a PSN Zrt. kötelékében a Hullámfürdő vezetőjeként igyekszik egyensúlyt teremteni a szűk idősávokra igényt tartó számtalan vízi sport, köztük olimpikon úszók, illetve a szabadidejükben úszni szerető pécsi polgárok egyaránt jogos igényei között. Miközben a rezsiválságot is egész télen egyedül túlélő pécsi uszoda a bezárt városi tanmedencék feladatát is magára vállalva vette ki a részét az oly fontos úszás­oktatásból is. 

A nem könnyű feladat kulisszatitkai mellett a már ugyancsak az uszodában edződő legifjabb családi generáció sportos küldetéséről és olaszos csengésű neve eredetéről is faggattuk; az egykor a Csizma sarkából útnak induló nagypapa idáig vezető kalandos útja mellett a kettős kulturális gyökerek olyan titkai között is kutakodva, mint hogy manapság spagetti vagy krumplis tészta kerül-e gyakrabban a család asztalára. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában