Érdemes rárepülni

2023.03.07. 18:44

Ezen a héten még több baranyai településen lesz „madársuli” (videó)

Zs. K.

Fotó: Zs. K.

Több baranyai helyszínen tart ezen a héten madárbemutatót a gyerekeknek Imre István, aki a Madársuli Program keretében a görcsönyi, a beremendi, borjádi és a villányi gyerekekkel már megismertette a világ leggyorsabb madarát, a vándorsólymot, ezen kívül egy macskabaglyot, egy törpekuvikot, egy Harris-héját, egy kék-sárga ara papagájt és egy szürke jákópapagájt mutatott be nekik közelről.

Imre István Görcsönybe is ellátogatott

A következő napokban a hét végéig pedig még Vásárosdombóra, Baranyajenőre, Gödrére, Bakócára, Magyarhertelendre, Szalántára és Harkányba látogatnak el vele a madarak az érdeklődő gyerekekhez. 

Imre István egy Hajdú-Bihar vármegyei településről, Földesről érkezett, gyermekkorában még csak hobbi volt a madarak megfigyelése, gondozása, felnőttként már ez az élete. A Madársuli Program által több ezer gyerek figyelmét hívta már fel a madarak tanulékonyságára. Küldetése, hogy más szemmel mutassa be a szárnyasokat, hogy senki ne úgy gondoljon rájuk, hogy csak ösztönből cselekednek, hanem tudás is van a tetteik mögött. 

Az előadásokon a gyerekeknek mesél a baglyok életéről, a sólymok vadászatáról, a papagájok szokásairól, közben persze a résztvevők megsimogathatják, sőt a bátrabbak kézbe is vehetik a madarakat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában