Vasárnap börzét tartanak

2023.03.08. 07:01

Hasznos és fontos információk olvashatók az első Pécsibaba Magazinban

Néhány nap alatt már több száz pécsi kismama és kisgyermekes szülő töltötte le a Pécsimami Egyesület által március 2-án megjelentetett első Pécsibaba Magazint.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Huszár Gábor

Az ingyenes kiadványban minden olyan információt összegyűjtöttek, amely a várandós kismamák, a kisgyermekes szülők és a babát tervező párok számára szükséges és hasznos lehet. 

A Pécsimami célja az online magazinnal az, hogy megkönnyítse a babázós éveket, ennek érdekében a gyermekvállalásra való felkészüléstől egészen óvodáskorig közel száz helyi lehetőséget, szakembert, programot mutat be. A magazint a Pécsimami weboldalán található adatlap kitöltésével bárki ingyenesen kérheti, azt néhány percen belül automatikusan, e-mailben megküldik számára. 

A 109 oldalas kiadvány első része a várandóssággal és szüléssel foglalkozik: olvashatunk benne arról, hogy miként zajlik a várandósgondozás Pécsett, megismerhetjük a védőnők, szülész-nőgyógyászok és dúlák elérhetőségét, a várandósság alatti vizsgálatokat és a szülésfelkészítéssel, gyermek­ágyas segítéssel foglalkozó helyi szakembereket. Tippeket kaphatunk arról, hogy mit érdemes bepakolni a kórházi csomagba és beszerezni a kicsi fogadására, majd a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika bemutatkozása következik. 

A magazin második részének témái a szoptatás, a kisgyermek táplálása, a hordozás, a korai fejlesztés, a gyermekfelügyelet és a bölcsődék lesznek, de mindehhez kapcsolódva a segítő szervezetek és intézmények is bemutatkoznak. Emellett olvashatunk még a kötelező és választható védőoltásokról, a családi pénzügyekről és a párkapcsolatról is. 

Vasárnap börzére várják a szülőket

Március 12-én, vasárnap, 9 és 12 óra között az uránvárosi Hajnóczy úti piacon tartják az idei első baba- és gyerekholmibörzét, amire érdemes ellátogatnia annak, aki szeretné a bolti ár töredékéért beszerezni a tavaszi gyerekholmikat, vagy akár a teljes babakelengyét. A következő baba- és gyerekholmibörze május 14-én lesz, de újdonsággal is készül a Pécsimami: április 16-án délelőtt kamasz- és felnőttholmik cserélhetnek gazdát az uránvárosi piac épületében, amely ha sikeres lesz, akkor egy októberi vasárnapon meg is ismétlik. Az egész 2023-as börzenaptár is megvan már, a fenti időpontokon kívül augusztus 27-én, szeptember 3-án, november 12-én és december 10-én lesz még bababörze. 

Ősszel várható az újabb megjelenés

A magazin kiemelten foglalkozik a kismamáknak és kisbabásoknak szóló helyi programok, foglalkozások és játszóhelyek bemutatásával, de olyan praktikus információkhoz is hozzájuthatnak az olvasók, hogy hol érdemes gyerekkönyvet, játékot, vagy éppen ruhát, cipőt beszerezni a kicsinek. A Pécsibaba abban is segít, hogy több maradjon a családi kasszában: a magazinban található kuponkóddal több mint 50 helyi szolgáltatás vehető igénybe kedvezménnyel. Gellén Nóra, a Pécsimami Egyesület elnöke elmondta, sok pozitív visszajelzés érkezik a Pécsibaba Magazinra, így ősszel várható folytatás. A következő Pécsibaba Expóról és Magazinról mindazokat értesítik majd, akik most kérik a kiadványt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában