Mindenkit szeretettel várnak

2023.03.11. 09:20

Iskoláknak gyűjtenek adományokat játékokra és sportszerekre a keresztút résztvevői

W.K.

A kép illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

Idén is meghirdette a Szigetvári Városi Keresztutat a Szigetvári Plébánia: a március 11-én, szombaton, 13 órakor induló séta a Turbék 2023 plébániai jótékonysági programsorozat része, amelynek során a Szigetváron, illetve annak környékén működő iskoláknak gyűjtenek adományokat játékokra és sportszerekre. 

A résztvevők Turbékra érve szavazhatnak arról, hogy melyik iskolát támogatják, illetve a felajánlásokat is itt lehet majd leadni a jótékonysági program céljára. A Szigetvári Plébánia honlapján elérhető tájékoztató szerint a kereszt­út 4,5 km gyalogutat jár be a Szent Rókus-plébániatemplom–Mozipark Zrínyi-szobor–Rác templom emléktáblája–Turbéki utcai feszület–temetőelágazó–kegytemplom útvonalon, érintve a város tereit, vallási szempontból fontos pontjait.

– Szeretettel hívjuk családjainkat babakocsival, kisgyermekekkel főként a keresztút első szakaszára, ameddig jólesik bekapcsolódniuk. Diákjainkat és szüleiket a keresztút egészére várjuk – emelte ki tájékoztatójában a plébánia. 

A keresztút felénél a BázisPont Közösségi Tér jóvoltából mosdóhasználati lehetőséget is biztosítanak. Az utat a turbéki temető bejáratától rendőri biztosítás mellett teszik meg a résztvevők. A szervezők azt kérik, hogy aki teheti, húzzon láthatósági mellényt, és vigyen magával zseblámpát, főleg azok, akik visszafelé is gyalog szeretnének jönni. Kérnek továbbá mindenkit, hogy segítsenek az idősek, fáradtak hazavitelében a keresztút végeztével. – Fontos tudni, hogy a Városi Keresztutat rossz idő esetén is megtartják – közölte a plébánia. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában