Díjtalan

2023.05.30. 17:50

Jótékonysági Futást és Családi napot szerveznek a Tüskésréten

Jótékonysági Futást és Családi napot szervez a Pécsi Jótékony Nőegylet június 4-én Tüskésréten – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben. Az eseményen összegyűjtött adományokat a pécsi nehéz sorsú gyermekek általános iskolai étkeztetésére fordítják.

bama.hu

Forrás: Pécsi Jótékony Nőegylet

A hagyományteremtő céllal megrendezett eseményre várnak minden sportot kedvelőt, amatőr sportolót és a kikapcsolódni vágyó családokat, gyermekeket. 

Az örömfutás, ahogy a szervező nevezi, nem a távról, sem a sebességről szól. A cél 1 kör teljesítése a tüskésréti tó körül, melynek végén a Nőegylet tagjai házi készítésű sütemény csomaggal kedveskednek a befutóknak. 

Az örömfutás mellett számos izgalmas családi programmal készülnek a szervezők: 

Lesz légvár, állatsimogató, tombola, fellép a Dance Show gyermek tánccsoportja és a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság is jelen lesz egy gyermekek számára kialakított KRESZ parkkal.

A futást közös bemelegítés és nyújtás teszi teljessé, illetve a résztvevők ingyenes állapotfelmérésen vehetnek részt a Spinalist Stúdió jóvoltából. 

A futásra regisztráltak ajándék pólót kapnak a futás megkezdése előtt, ehhez előzetes regisztráció szükséges, melyet az alábbi linken tudnak megtenni. 

https://forms.gle/j4q6osZy3TxFhfvu7 

Az eseményre a belépés díjtalan, a futáson való részvétel feltétele az adományozási érték befizetése a Pécsi Jótékony Nőegylet számla számára. 

A befolyt adományokat a Nőegylet a pécsi nehéz sorsú gyermekek iskolai étkeztetésére fordítja. 

Jelenleg 130 gyermek általános iskolai étkeztetését finanszírozza havi szinten az Egyesület. Ők azok, akik kimaradnak az állami támogatottsági körből, ám élethelyzetük nem különbözik tőlük. A támogatott gyermekek körét az általános iskolák és a Pécsi Jótékony Nőegylet közösen alakítja ki, immár 26.éve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában