Bama.hu podcast

2023.09.15. 21:30

Patai Péter: ,,Kiváló együttműködés alakult ki a szervezetek között"

Bíró Bernadett

Vendégünk volt Patai Péter, az Igazságügyi Minisztérium Pécsi Áldozatsegítő Központ szakmai vezetője. A szervezet az áldozatok rehabilitációjára helyezi a legnagyobb hangsúlyt, segítik őket feldolgozni a sérelmekben, amelyek érték őket, legfontosabb énerejüket visszakapva. Patai Péter véleménye szerint nagy előrelépés volt a szakmában, hogy Magyarországon bevezetésre került az áldozatok közvetlen elérésének jogintézménye. Fő céljuk, hogy az áldozat  aktivitását segítsék, támogassák abban, hogy a saját élethelyzetének az ura legyen, ebben elengedhetetlen szerepet játszik a pszichológiai segítségnyújtás.
Kiknek és, hogyan tud segíteni az Áldozatsegítő Központ? Sokan nem tudják, de akár büntetőfeljelentés nélkül is igénybe vehetőek a szolgáltatások. Számos szervezetnek, egyesületnek is segítenek, akik között már- már szoros kapcsolat alakult ki. Melyek ezek? Beszélgetésünkből kiderül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában