erős szezon jön

2018.02.27. 15:57

Soha nem volt ennyire változatos a nyár a Balatonon

Készül már a nyári szezonra a baranyaiak számára is egyre népszerűbb Balaton part. Várossá válásának 50. évfordulója alkalmából különleges eseménysorozattal ünnepel Siófok, és újabb sztársort hozott nyilvánosságra a Balaton Sound is.

J. G.

Kulturális, zenei, és gasztronómiai programok teszik egész évben izgalmassá a Balaton egyik legelevenebb városát, Siófokot.

– Idén a strandolás és a bulik mellett sok újdonságot, igazi családi kikapcsolódást ígér a város egész évben – mondta Pintért Tamás, a fő szervező Balaton-parti Kft. ügyvezető igazgatója. – A programsorozat szeretné megcélozni a városlakókat valamint a belföldi turizmus iránt nyitott, aktív pihenésre vágyó látogatókat is.

Tavasszal lesz a nyitóesemény, a Húsvéti Nyuladalom olyan, ingyenesen látogatható, formabontó programokkal, mint a hagyományőrző és logikai játékok, vagy épp a kifejezetten fiataloknak szóló koncertek (Alma együttes és Gryllus Vilmos, Republic, Smile Zenekar, 30Y).

Pünkösd hétvégén, május 18-21 között, mikor már a levegő hőmérséklete is nyárias, beindul az igazi balatoni szezon a PLÁZS-on. A négy napon át tartó Balaton-parti buliban lesz többek közt Fenyő nagykoncert, Wellhello, Irigy Hónaljmirigy élő show, Csík Zenekar.

– Siófok kimondott célja, hogy a családok egész évben megtalálják itt a kedvenc programjaikat ezért folyamatosak a gyerekeknek és felnőtteknek szóló programok – tette hozzá Vető Viktória, Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. sajtófőnöke. – A civil egyesületek, a Kálmán Imre Kulturális Központ, a BRTK Könyvtár valamint a PLÁZS, a Galerius fürdő, a Balatoni Hajózási Zrt., a Balaton-parti Kft. és a Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület is erre a különleges évre készül.

Siófok ötven éves évfordulója alkalmából a közönség egész éven át élvezheti a klasszikus- és komolyzenei koncerteket, amelyek között lesz tavaszváró koncert, tradicionális jazz klub és költészet-napi koncert is.

Közben újabb sztársort hozott nyilvánosságra a Balaton Sound: érkezik a tavalyi fesztivál egyik legnagyobb showját prezentáló DJ-páros, Axwell Λ Ingrosso. Sokak örömére visszatér a huszonéves svéd fenegyerek, Alesso és a svéd kollégája, a house-nagymester Oliver Heldens is. Craig David a legmenőbb R&B, hip-hop, house zenéket hozza el TS5 nevű sorozatával, fellép az Egyesült Királyság egyik legcsodálatosabb hangú ifjú énekes-dalszerzője, Ella Eyre, ahogy a francia legenda Martin Solveig is. Izraelből érkezik a Vini Vici, az EDM-dance vonalat erősíti Carnage, a house-fanok pedig a Disciplines fellépésének örülhetnek. A hip-hop, R&B világból érkezik a hölgy rapper Princess Nokia, itt lesz a cloud rap huszonéves zsenije, Night Lovell, de a frissen befutott NGHTMRE-t is láthatja a Balaton Sound közönsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában