Postabontás

2022.01.19. 07:58

Figyelni kell az erkélyek épségére - hangsúlyozza olvasónk

Minden balesetnek vannak levonható tanulságai. Így a budapesti Váci útinak is, ahol egy kőből készült erkély leszakadt, a balesetben egy ember életét vesztette.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Pécsett a rendszerváltozást megelőzően, és azt követően is a város szabadulni szeretett volna a leamortizált lakásállományától, és a tényleges ár ötven, illetve húsz százalékáért kívánták eladni az ingatlant a bent lakóknak. 

 

A háború befejezése után a megnövekedett szénigény és munkaerő szükségessé tette a bányászok számára a lakásépítést. A meszesi víztorony környéki fürdőszobás társasházak szovjet tervek és irányítás mellett épültek. Még a legnagyobb hidegben is, kokszkályhás szárítással, erőltetett mentben készültek a lakások. Ennek következtében a minőséggel kapcsolatosan lehettek volna kifogások, de erre senki sem figyelt oda.

 

Majd amikor az eladásokra sor került és az eladást bonyolító ügyvédi iroda minden lakás értékét a helyszínen a lakók és az akkor már létező Lakásbérlők és Tulajdonosok Egyesülete jelenlétében közölte, a vásárlók elsősorban a nyílászárók rossz állapotára hívták fel a figyelmet. 

 

Mindeközben nekünk kellett figyelmeztetni őket arra, hogy a gyors munka eredményeként az erkélyt tartó vasbetonban már a vasak elkorrodálódtak és az erkély bármikor leszakadhat. Azóta már ezek az épületek több felújításon is átestek, és feltételezhetően ezzel ez a probléma is megoldódott. 

 

A hajdani egyesület elnöke 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!