Postabontás

2022.01.24. 07:59

Olvasónk teszi fel a kérdést: miért tilos enni a buszon?!

Nem szabad enni a buszon, de vannak, akiknek egészségügyi okok miatt kellene.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

A minap a Postabontásban olvashattuk a szomorú történetet, miszerint a cukorbeteg utasnak nem engedték meg, hogy a reggelijét a buszon fogyassza el. Én nem tudom, hogy mi az előírás, a buszon szabad-e enni, vagy sem. Ha azonban valakit rosszullét kerülget a buszon, mert egészségügyi okok miatt ennie kellene, de azt nem teheti meg, akkor az megengedhetetlen. 

 

Ismerek olyan sajnálatos esetet is, hogy az osztálykiránduláson a sofőr nem engedte enni a gyerekeket a buszon – semmit nem volt szabad az uzsonnás táskájukból elővenni. És bizony az az út – a Postabontásban leírt történettel ellentétben – nem félórás volt! Egyszerűen csak nem akart a morzsákkal bajlódni a gépkocsivezető az utazás végén, a pihenők alkalmával volt csak lehetőségük a gyerekeknek, hogy egyenek. Szerencsére azért általánosságban nem ez a jellemző, de az ilyen kivételes eseteknek se szabadna előfordulniuk. 

 

Kérdés, hogy hol marad ilyenkor az emberség? Mert a Postabontásban olvasottaknál maradva, egy cukorbeteg embernek megtiltani, hogy egyen, amikor szüksége van rá, több mint barátságtalanság. A kisgyerekeknek is nehéz megállniuk, hogy nassoljanak egy kirándulás során – miért kell erre kényszeríteni őket? 

 

Név és cím a szerkesztőségben 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!