Postabontás

2022.02.17. 07:56

A roller sebességét ki méri?! - kérdezi olvasónk

Valamelyik televíziós csatorna híradójában a napokban egy olyan esetet mutattak be, hogy az elektromos rollerrel közlekedő futár elgázolt a sétálóutcában egy kisgyereket, aki az édesanyja mellett gyalogolt.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

A térfigyelő kamerák rögzítették a jelenetet, és a felvételekből az derült ki, hogy a rolleres az anyuka és a gyermeke közötti szűk helyen próbált elhaladni, az is lehet, hogy merő szórakozásból, szlalombábuknak nézve az embereket. Mindez Nyíregyházán történt. De akár Pécsett is történhetett volna, hiszen a belvárosi sétálóutcákon a gyalogosok itt is hasonló veszélynek vannak kitéve nap mint nap. (A tél mondjuk kivétel.) 

 

A riportban a járókelőket is megszólaltatták – közülük az egyik azzal érvelt, hogy figyelembe kellene venni végre, hogy ezek az elektromos járművek nagy sebességgel is tudnak közlekedni. Hiába van kiírva, hogy maximum 10 km/h-val haladhatnak. Ki a megmondhatója, hogy valóban mennyivel mennek? Traffipax nincs sehol a sétálóutcákban. A riportot nézve csak annyiban nyugodtam meg, hogy ezek szerint a probléma országos, ezért lehet reménykedni abban, hogy születik egy átfogó, központi szabályozás egy minden fél számára elfogadható megoldásra. Azt csak remélem, hogy mihamarabb terítékre kerül a téma, mielőtt további áldozatai lesznek az esztelen száguldozásnak. 

 

Név és cím szerkesztőségben 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!