Postabontás

2022.03.10. 19:26

Kedvenceiket is védik a menekültek - véli olvasónk

A tegnapi Dunántúli Naplóban két olyan hírt olvastam, amik érzelmileg felkavarók voltak számomra.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Állatszerető ember vagyok. Sajnos egyre gyakrabban olvasni, hallani arról, hogy kínozzák az állatokat. A tegnapi cikk is arról szólt, hogy rendszeresen kap bejelentést állatkínzás, illetve elhanyagolás miatt az egyik egyesület. Mint ismeretes, pénzbírsággal és börtönbüntetéssel is sújtható, ha valaki bántja az állatokat. A véleményem az, hogy automatikusan börtönbe kellene zárni azokat, akik ilyesmire vetemednek. 

 

A másik hír pedig, ami szintén a tegnapi Dunántúli Naplóban volt olvasható, az ukrán menekültekről szólt. A fotón látható volt, hogy a háború elől menekülők bőröndökkel érkeznek, és a kisállataikat is hozzák magukkal. A kép nagyon megfogott, mert azt látni, hogy a szerető gazdik kedvenceiket se hagyják magukra, még egy ilyen elképesztően nehéz helyzetben sem. Látható, hogy mekkora az ellentmondás: míg egyesek kínozzák az állatokat, addig mások mindent megtesznek a biztonságukért. 

 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!