Postabontás

2022.04.09. 15:01

Nem művelik a kertet a fiatalok – írja olvasónk

Dunántúli Napló

Fotós: Csapó Balázs

Hamarosan megnyit az új pécsi vásárcsarnok, a hírek szerint. Ami örvendetes, hisz a mostaninál sokkal jobb körülményeket érdemelnek az árusok és a vásárlók egyaránt. 

 

Az, hogy a városi emberek a csarnokban szerzik be a gyümölcsöt, zöldséget, teljesen természetes, hiszen társasházi lakásban nincs kert, ahol ezek megteremnének. Amikor azonban azt látom, hogy a falumba közlekedő buszon is a csarnokban vásárolt terményekkel térnek haza az emberek, mindig elcsodálkozom. Hiszen minden ház mellett ott a föld, a lehetőség kiskert kialakítására. Ahol minden, amire az embernek szüksége lehet, megterem. 

 

Amióta az eszemet tudom, kertet művelek – így tettek a szüleim, a nagyszüleim, a dédszüleim is. Tőlük tanultam mindent, amit most kamatoztatni tudok. A mai fiatalság sajnos, ahogy én látom, nem szereti a kerti munkát, de talán csak az tartja távol őket a földtől, hogy nem értenek hozzá. 

 

Lehet, hogy a falvakban érdemes lenne programot indítani annak érdekében, hogy az ifjúságnak is legyen lehetősége a szükséges ismeretek elsajátítására, és akkor ők is megízlelhetnék, hogy milyen az, amikor az ember asztalára az kerül, ami a saját keze munkája. 

 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!