Postabontás

2022.05.26. 19:26

A gyerekek ki se látszanak a gazból - jelzi olvasónk

Pécs-Kertvárosban, az Eszék utcai buszmegállóval (Simonyi Károly szakiskola) szembeni (az E.ON kertvárosi irodaháza melletti (Malomvölgyi út 2.) „kiserdős” hatalmas zöldterületen mellkas­ig érő, 110–140 cm-es a gaz.

Dunántúli Napló

Jó „magyar módra” a terület másik oldala, „ahol a papok táncolnak”, mert szem előtt van, szépen le van nyírva. És egy sáv, illetve a pad körbe lett kaszálva az említett területen. Kabaré! Mégis ki az az épeszű ember, aki beülne a gaz közé, ahol hemzsegnek a rovarok? 

Érdeklődnék, hogy miért kell minden évben könyörögni azért, hogy ezt a területet is lekaszálják? Ez nem a város tulajdona? Ha nem az, akkor miért nem kötelezik a tulajdonost a rendben tartására? 

Hatalmas zöld, fás terület, ahova sokan járnának kikapcsolódni, sétálni a jó időben, de a gyerekek már ki sem látszanának a méteres, helyenként másfél méteres gazból. Nem beszélve arról, hogy minden nyáron hemzsegnek ezáltal a területen a szúnyogok. A rengeteg szemétről nem is beszélve. 

Természetesen hetekkel ezelőtt már jeleztük a Biokom felé is a problémát, de ahogy ez minden évben lenni szokott, nem történt semmi. Pontosabban annyi történt, hogy a korábban lekaszált sáv mellé lenyírtak még egy méternyi szakaszt. Ez nem megoldás! 

Egy sétálni vágyó lakos 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!