Postabontás

2022.05.17. 07:58

A robogónak nem a járdán a helye – írja olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

A hírekben hallottam, hogy az egyik budapesti kerületben megelégelték, hogy a közösségi közlekedést szolgáló rollerek szerteszét hevernek a járdákon – mobilitási pontokat hoztak létre, a járműveket, ha már nem használják, kötelező ezeken a helyeken hagyni.

Pécsett olyan elektromos roller, ami bérbe vehető, tehát a közösségi közlekedést szolgálja, nincs, vannak viszont kerékpárok és robogók. Előbbiekkel semmi gond – azokat csak meghatározott helyekről lehet elhozni és meghatározott pontokra kell visszavinni. (Itt jegyzem meg: kíváncsi lennék, hogy mennyire népszerűek ezek a járművek, mert én még soha nem láttam, hogy bárki használta volna a pécsikéket. (Persze lehet, hogy én vagyok mindig rosszkor rossz helyen.)

A robogók viszont szanaszét parkolnak városszerte, és hiába kell fotót készíteni a használójának, hogy szabályosan parkolta le a járművet, sajnos van, hogy kerülgetni kell a járda közepén hagyott motort. A fotók és a valóság között lehet, hogy van némi eltérés… 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!