Postabontás

2022.05.13. 08:13

A vázákat is lopják a temetőből - tapasztalta olvasónk

A temetőben a kaszálás mikéntjére panaszkodtak többen is a DN SMS, illetve Postabontás rovataiban az utóbbi napokban.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Nekem a temető biztonságával kapcsolatban vannak negatív tapasztalataim, sajnos nem csak egy, hanem több is. 
Szüleim sírját mindkét oldalon vázák díszítik. Tavaly az év első felében, amikor kimentem a sírhoz, megdöbbenve láttam, hogy a jobb oldali virágtartónak hűlt helye. Ellopták. Akkor be is mentem a temetői irodába, jelezve, hogy mi történt. Az volt a panaszomra a reakció, hogy „nem állíthatunk minden sír mellé őrt is”. Ezzel a válasszal sokra nem mentem. Más választásom nem lévén elmentem a sírköveshez, és 15 ezer forintért vásároltam egy ugyanolyan vázát, mint ami eltűnt. 

Szeptemberben mivel kellett szembesülnöm ismét? A vázát megint ellopták. Ugyanúgy, csak a jobb oldalit. Akkor egy ismerősöm azt javasolta, hogy menjek a kertvárosi rendőrőrsre, és tegyek bejelentést. Kiderült, hogy ott ilyesmivel nem foglalkoznak, a rendőr-főkapitányságra küldtek. Idős vagyok, a közlekedés számomra komoly nehézséget jelent, ezért inkább úgy döntöttem, nem vállalom ezt a hercehurcát, letettem a feljelentésről. Helyette elmentem ismét a kőfaragóhoz: egy-két héten belül el is készült az új váza, ezúttal azonban már – beépítéssel együtt – 25 ezer forintba került. Mindenszentekre azonban ismét már csak egy váza volt szüleim sírjánál – akkor a bal oldalon lévő tetszett meg valakinek és vitte magával. 

Ekkor már vettem a fáradságot, bementem a rendőrségre – igaz, a lépcsőkön felgyalogolva a végén majdnem összeestem, de megtettem a feljelentést. Helyszíni szemlét is tartottak, eredmény azonban egyelőre semmi. Összesen tehát háromszor történt tolvajlás a szüleim sírjánál egy év leforgása alatt. Azt, hogy a virágokat rendszeresen ellopkodják, már megszoktuk – az is bosszantó, de azt könnyebben tudja pótolni az ember, és nem is kerül tízezrekbe. A váza azért más kategória! Nem, valóban nem gondolom azt, hogy minden sír mellé őrt kellene állítani, de azért valamit csak kellene tenni a temető biztonsága érdekében! 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!