Postabontás

2022.05.10. 07:56

Olvasónk szerint: idősek napközi otthonára lenne szükség

Igaz, hogy a nyár közeledik és nem a tél.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Ennek ellenére jó lenne, ha Pécs város vezetése már most gondolna azokra a kisnyugdíjjal rendelkező házaspárokra vagy egyedül élőkre, akik számára a rezsicsökkentés ellenére a fűtési költségek nagy megterhelést jelentenek. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a szomszédban folyó háború és az EU által ránk kényszeríteni szándékozott embargó miatt elképzelhető, hogy a fűtési költségek tovább fognak emelkedni, akkor különösen jó lenne, ha a város már most foglalkozna a következő gondolattal: hogyan lehetne az érintettek részére olyan lehetőséget teremteni, hogy napközben a fűtési költségeiket csökkentsék?

Például bejárhatnának egy idősek napközi otthonába. Van a városnak olyan képviselője, akinek a feladatai közé tartoznak a szociális ügyek. Őt kellene megbízni azzal, hogy mérje fel: hol vannak olyan használaton kívüli, fűthető épületei a városnak, amelyek alkalmasak lehetnek ilyen napközi létrehozására. Például a belvárosban a volt bőrklinika, Meszesen a Gandhi Gimnáziumban a külön bejárattal rendelkező volt munkásőrség helyisége stb. 

Frantó 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!