Postabontás

2022.06.29. 19:02

A benzin árának feltüntetése problémás - véli olvasónk

A minap teletankoltam az autót a szokásos 95-ös oktánszámú benzinnel, majd előkészítettem a forgalmit, amivel igazolni akartam, hogy jogosult vagyok az ún.”ársapkás” benzin igénybevételére.

Dunántúli Napló

Fotó: Lang Róbert

A meglepetés a pénztárnál ért, amikor az alkalmazott közölte, hogy nincs szükség a forgalmira, mert én a 799,90 Ft-os legdrágább benzinből tankoltam. Mint utóbb kiderült, az árak a kútfej belső oldalán egy kis táblán vannak kifüggesztve úgy, hogy az senkinek nem tűnik fel. Nem kellene nagy, figyelemfelhívó táblán figyelmeztetni a vásárlókat, hogy annál a kútfejnél csak drága benzint lehet tankolni? 

Ha valaki észre is veszi a kifüggesztett árakat, nem fog körbemenni minden egyes kútálláshoz, hogy megnézze: mindenhol ugyanez vagy más ártábla van-e. A pénztáros közölte, hogy én a drágább benzinből tankoltam, és kész. Én háromhetente ehhez a kútfejhez álltam be, mindig ilyen benzint tankoltam, úgy éreztem, hogy becsaptak, ezért kértem a panaszkönyvet. Beírtam a sérelmemet, közben a pénztárosnő átadott egy mobiltelefont – a felettes vezető volt a vonal túlsó végén. Arról szeretett volna meg­győzni, az eljárásuk szabályos volt, jogtalan a reklamációm, nem vettem figyelembe a kis táblán kifüggesztett árakat. Szerintem meg ez az árfeltüntetési gyakorlat az, ami nagy károkat tud okozni a gyanútlan embereknek. Kellő tájékoztatás hiányában majdnem a dupláját hagytam ott, mint amit a kedvezmény igénybevételével kellett volna. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!