Postabontás

2022.08.10. 08:01

Autóban ülve nem látszik a gaz?! - kérdezi olvasónk

Régi kertvárosban élőként sajnos az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy egyre több az olyan ház, amely előtt a járda, illetve az azt övező zöldterület nagyon elhanyagolt.

Dunántúli Napló

Képünk illusztráció

Fotó: Cseh Gábor

Ennek okát abban látom, hogy a tulajdonosok garázstól garázsig közlekednek autóval. Azaz otthon beülnek az autójukba, felnyitják az elektromos garázskaput, majd elhajtanak. Hazaérve sem szállnak ki a járműből, csak amikor már beálltak a garázsba. Mindebből az következik, hogy vagy nem látják, hogy a házuk előtti zöldterület gondozásra vár, vagy nem is érdekli őket. 

Sok helyen az ágak kihajlanak a járdára, ez is nehezíti a gyalogosközlekedést – lehet, hogy a házaik környezetét elhanyagolók azt gondolják, hogy mindenki autóval jár, és a járdára nincs is szükség, de ez nem így van. Szomorú szívvel láttam már olyat is, hogy a vidékről beutazó nagymama tette rendbe a zöldterületet. Pedig a régi kertvárosban mindig is rendezettek voltak az utcák, szép volt a környezetünk, jó lenne, ha ez megmaradna! 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!