Postabontás

2022.08.12. 08:00

Olvasónk javaslata: szervezzenek több alkotótábort!

A kortárs irodalom hazai és külföldi művelőinek gyümölcsöző találkozója volt az elmúlt évben, a Pécs–Vajszló-ösztöndíjprogram keretein belül, ahogy olvashattuk a DN-ben. Ennek pécsi helyszíne a Zsolnay Negyed volt.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Az írók személyes élményeiken keresztül bepillantást nyerhetnek a magyar kultúrába, a magyar és külföldi írók, költők írásban tették le névjegyüket az irodalom és művészet terén. 

Ha az irodalom terén ilyen hatásos az együttműködés, akkor miért ne lehetne ezt az élet más területén is kipróbálni? Például városrendezés, -tervezés, vagy parképítés stb. területén. Meg kellene hívni névjegyüket már letett hazai és külföldi szakembereket – akár a testvérvárosainkból –, akik egy bentlakásos, itt töltött több napos találkozó keretén belül körülnéznének a városban, és a magukkal hozott tapasztalataikat felhasználva, javaslataikat egy dolgozatban megfogalmazva a város rendelkezésére bocsátanák. 

F. T. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!