Postabontás

2022.08.19. 08:00

Olvasónk meglátása: a fű helyén már autó parkol

Régi kertváros gondozatlansága több alkalommal is terítékre került az utóbbi napokban a Postabontás rovatban.

bama.hu

Fotó: Huszár Márk

Évtizedek óta ott lakóként szeretném tovább folytatni a negatív észrevételeket. Az utcánkban, ami egy nagyon szép területe a városrésznek, a közelmúltban arra lettünk figyelmesek, hogy a járda és az úttest közti területet feltörik, majd leszórják kaviccsal. Kisvártatva kiderült ennek az oka is: autója számára alakított ki parkolóhelyet az ott lakó. Az udvarban kettő, a garázsban egy jármű áll, a negyediknek is kellett a hely, így születhetett meg ez a megoldás. 

Több kérdés is felmerült bennünk, utcában lakókban: megengedett-e, hogy valaki ily módon alakítson ki magának parkolóhelyet? Ha igen, milyen engedélyek szükségesek ehhez? Ha nem, akkor hol a hatóság, amely megakadályozná, hogy a zöldterületből kavicsos parkolóhely legyen? Fontos kérdések ezek, többek közt azért is, mert nagyon nem lenne szerencsés, ha ez a példa „ragadós” lenne, és régi kertvárosban a füves területeket kavics, és azon parkoló autók lepnék el. 

Ugyanebben az utcában a sarki, lakatlan ház, ami szintén zavarja az itt lakókat – az ingatlan üresen áll, a tulajdonosai havonta talán egyszer, ha megfordulnak itt. Embernyi a gaz az udvaron, már virágzik is, szórva a magjait szerteszét. Ilyen esetben a tulajdonost nem lehet kötelezni a területe rendben tartására? 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!