Postabontás

2022.08.09. 08:01

Siralmas állapotban van a város - botránkozik olvasónk

Pécsen születtem. Sosem gondoltam volna, hogy elhagyom a várost, de a szerelem és a sors közbeszólt.

Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Elköltöztem az ország északi csücskébe. Itt élek azóta is, és szeretem ezt a helyet, de Pécs továbbra is közel áll a szívemhez. Szüleim, testvéreim még ott élnek. Nemrég voltunk otthon látogatóban. Kisfiam kívánságára elmentünk az állatkertbe. Hazafelé majdnem sírva fakadtam, mert olyan siralmas állapotban van a város. A házak még rendben vannak, a tulajdonosaik gondozzák. De az utak katasztrofálisak. A járdák repedéseiben félméteres gaz nő. Először azt hittem, az autónknak lett baja, de rájöttem az utak miatt van a kopogás. 

Ami megdöbbentett, hogy nemcsak a város szélén ilyen a helyzet, hanem a belváros környékén, a forgalmas helyeken is. A szívem elszorult. Ilyen várost mutassak meg a kisfiamnak, hogy anya itt tanult, ide járt?! Hozzáteszem, anyósomék az ország keleti csücskében élnek. Ott sem patika az utak állapota, de Pécshez képest sokkal jobb a helyzet. 

Egy Pécset szerető ember 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!