Postabontás

2022.10.08. 10:04

A gyógyszertárban hiába várom a szakszerű segítséget? – kérdezi olvasónk

Ebben az évben valamiért erősebb volt az allergiám mint máskor, de a hideg idő beköszöntével már el se tudtam dönteni, vajon épp a pollenektől, vagy a náthától van eldugulva az orrom.

Bama.hu

Fotó: Pesthy Márton

Szerencsére az interneten találtam olyan orrsprayt, amit mindkettőre javasolnak. El is szaladtam a közeli gyógyszertárba, ahol az idősebb hölgytől magabiztosan kértem a pár perce felfedezett márkát.

– Már az előbb is ezt keresték, elfogyott! – érkezett a szemrehányó válasz. Nem tudom, nekem mi közöm van hozzá, vagy miért tehetnék én arról, hogy ilyen népszerű ma pont ez a termék, de célom elérése érdekében lenyeltem a csípős visszavágást. Megkértem az eladót, hogy akkor legyen kedves ajánlani valamit helyette. Mondtam neki, hogy kifejezetten ilyet keresek, ami allergiára és megfázásra is ajánlott. A hölgy egy „nem tudom" elmormolásának kíséretében elém pakolta az összes vény nélkül kapható orrsprayt, és közölte: ezek vannak. Kérdem én, a gyógyszertárakban nem pontosan ezért van szakképzett személyzet, hogy segítsen hasonló hatóanyagú készítményt találni a laikus betegnek?

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!