Postabontás

2022.10.02. 07:46

Olvasónk úgy véli, hogy az áram is sok pénzt visz el

Egyedül élek, gázt a lakásban nem használok, minden elektromos árammal üzemel.

bama.hu

Fotó: Karnok Csaba

Sajnos ez azt jelenti, hogy a rezsiszabályok során megállapított átlagfogyasztást túl fogom lépni, ami jelentős többletkiadást eredményez. Amit ennek kapcsán nehezményezek, az a következő: az elmúlt években volt több olyan pályázati lehetőség is, ami azt célozta, hogy az elavult, régi háztartási berendezéseket újakra cseréljék le az emberek.

Hiszen az új, energiatakarékos készülékek lényegesen kevesebb áramot fogyasztanak, mint ősrégi társaik. Szerettem volna én is részesülni a támogatásból, azonban azt csak elektronikus úton lehetett benyújtani. Így eleve elestem a lehetőségtől, hiszen számítógépem nincs, nem is értek hozzá, és a környezetemben nincs senki, aki segíteni tudott volna. Az esélyegyenlőség szerintem ezen a téren csorbult. Ráadásul a hírekben hallani lehetett azt is, hogy ezek a pályázati keretek fél nap alatt kiürültek, olyan nagy volt az érdeklődés. Tehát nagyon gyorsnak kellett lenni, és szerencsésnek is ahhoz, hogy valaki támogatáshoz jusson. 

A lakás szigetelésében is gondolkodtam, hiszen az is jelentős energiamegtakarítást eredményezne. A helyzet azonban az, hogy az épület, amelyben élek, műemléki védettség alatt áll, a homlokzatához hozzányúlni, azon változtatásokat végrehajtani nem lehet. Így tehát hiába szeretnék megtakarítást elérni, energiatakarékosságot célzó beruházást nem tudok megvalósítani. Biztos, hogy vannak mások is, akik hasonló problémákkal küszködnek – nem használok gázt, a villanybojler fogyasztja el a villamos energia jelentős részét a lakásban. Azoknak is valamiféle kompenzáció megjárna, akik csak áramot használnak. Jó lenne, ha ebben sikerülne eredményt elérni! 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!