Postabontás

2022.10.06. 07:46

Szombatra elromlik a terminál?! - bosszankodik olvasónk

Sajnos már sokadik alkalommal fordul elő, hogy a közeli kisboltban, ahová rendszeresen járok, nem lehet bankkártyával fizetni.

bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Kuklis István

Külön érdekessége a dolognak, hogy ez mindig szombati napokon fordul elő. Hétköznapokon mindig elfogadják a kártyát, de szombaton csak készpénzzel lehet fizetni.

Amikor első alkalommal ez megtörtént, csak a pénztárnál értesültem a helyzetről – aztán kiderült, hogy egészen apró betűkkel, alig láthatón egy cetlire kiírták, és kiragasztották az információt. Csak sajnos úgy, hogy azt a vevők nem biztos, hogy észrevették. Szerencsém volt, mert véletlenül volt nálam némi apró, ami pont elég volt arra, hogy kifizessem, amit vásároltam.

Aztán jöttek a hétköznapok, nem volt a bankkártyás fizetésben fennakadás, működött a terminál, majd elérkezett a szombat, amikor már egy nagyobb betűkkel ellátott felirat fogadta a vevőket a pénztárnál: bankkártyás fizetés nem üzemel. Meg is jegyeztem, furcsának találom, hogy pont szombatonként fordul elő ez a kellemetlenség – felmerült bennem, hogy a kereskedő esetleg azt vélelmezi, hogy hétvégén ellenőrzésre nem kell számítania, ezért engedi ezt meg magának. Megjegyzésemre az volt az eladó válasza, hogy reggel még működött a gép. Mindenesetre én ezúttal is alig tudtam összekaparni annyi aprót, hogy ki tudjam fizetni, amit vásároltam.

Úgy gondolom, hogy egyik üzlet se engedhetné ezt meg magának, hiszen ha jól tudom, a bankkártyával való fizetés lehetőségének biztosítása ma már mindenütt kötelező. Én azok közé tartozom, akik nem szívesen használnak készpénzt, és nagyon jól boldogulok így is. Kivéve ebben az üzletben – amihez pedig azért ragaszkodnék, mert ez van az otthonomhoz a legközelebb, és mindent be tudok szerezni, amire szükségem van.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!